Proizvodi

Nutraceutika postaje dijelom sektora Razvoja poslovanja i registracija

30.06.2017.

natrag

Uprave Podravke i Belupa odlučile su na svojim posljednjim sjednicama da Podravkin sektor Nutraceutika od 1. srpnja postaje dijelom Belupove organizacijske sheme.

Služba Nutraceutike, čiji su projektni zadaci razvoj novih grupa proizvoda, kako u farmaceutskom tako i u prehrambenom dijelu,  djelovat će u sklopu sektora Razvoja poslovanja i registracija, a direktorica službe bit će, kao i dosad, Lenkica Penava. U službi će raditi i Marijana Ceilinger, Jelena Miličević i Marina Petrović.

Podsjetimo, Nutraceutika je osnovana prije dvije godine radi snažnijeg korištenja sinergijskih efekata iz dvaju baznih segmenata, hrane i lijekova. Stručnjaci Nutraceutike na tržište su u proteklom razdoblju lansirali Nutrixu, visokokaloričnu, visokoproteinsku tekuću hranu s dodanim vlaknima za potpunu, uravnoteženu prehranu. Radi se o  hrani za posebne medicinske potrebe, namijenjenoj za dijetalnu prehranu bolesnika s malnutricijom ili rizikom njezine pojave.

Može se koristiti kao jedini izvor prehrane ili kao nadopuna prehrani, a daje se samo uz liječnički nadzor, po preporuci liječnika specijaliste.