Nagrade

Belupu 'Zlatna kuna' za najuspješnije veliko poduzeće u Županiji

10.09.2013.

natrag

Drugu godinu zaredom Belupo je dobio priznanje za svoje izvanredne poslovne rezultate.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Koprivnica Belupu je dodijeljena plaketa „Zlatna kuna“, priznanje za najuspješnije veliko trgovačko društvo u Koprivničko – križevačkoj županiji.Tradicionalna je to nagrada koja ističe najkvalitetnija trgovačka društva u županijskom gospodarstvu, a uvjeti za njeno dobivanje su poslovni imidž, utjecaj koji kompanija ima na industriju te doprinos ukupnom razvoju gospodarstva. Belupo je sve to potvrdio i svojim poslovnim rezultatima. Naime, u 2012.godini Belupo je ostvario 872 milijuna kuna prihoda te 84 milijuna kuna dobiti.

- Belupo je kompanija koja se godinama uspješno nosi s izazovima na tržištu i ne samo da smo im odolijevali, već smo unatoč njima, s vremenom postali dvostruko veći. Ova nagrada priznanje je svim zaposlenicima Belupa koji su dali svoj doprinos kako bi naša kompanija mogla opstati i biti sve jača, izjavio je član Uprave Belupa Stanislav Biondić prilikom preuzimanja priznanja.

Belupo je ovo priznanje podijelio s križevačkom građevinarskom tvrtkom Radnik d.o.o.. „Zlatnu kunu“ za najuspješnije srednje poduzeće pripalo je tvrtki Hartmann, dok je najboljim malim poduzećem proglašen Renotex. Najuspješnijom bankom u županiji proglašena je Podravska banka, a plaketu za poseban doprinos  u razvoju gospodarstva dobile su tvrtke Samita Komerc te pekara Dergez.