Mediji

Uručena nagrada autoru najboljeg video materijala

20.05.2019.

natrag

Student 4. godine, smjer Multimedije sa Sveučilišta Sjever Dominik Sever pobjednik je natjecanja za najbolji video materijal s Belupovog Mjerenja zdravlja Živimo za zdravlje održanog 27. travnja u Koprivnici.

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u središnjem prostoru na 1. katu Sveučilišta Sjever u Koprivnici održana je svečanost proglašenja najboljeg videa materijala. Okupilo se tridesetak studenata, profesora i belupovaca. Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša u pozdravnom je govoru istaknuo zadovoljstvo suradnjom Sveučilišta Sjever s Belupom, a nije skrivao zadovoljstvo kvalitetom radova pristiglih na ovogodišnji natječaj: „Sveučilište – to znači da je sve što radimo usmjereno učenju. Zato sam ponosan na suradnju našeg Sveučilišnog centra s Belupom i na ovaj natječaj. Svojim trudom i zalaganjem naši studenti podsjećaju našu zajednicu da Živimo za zdravlje i – neka mi bude dopušteno reći – za znanje!“

 

Nagradu – tablet je u ime Belupa uručila mr. sc. Lidija Turkalj iz Odnosa s javnošću i zahvalila se sudionicima natječaja. „Raduje nas to što ste i ovog travnja bili s nama na glavnom koprivničkom trgu. Naša akcija otvorena je svima i baš je zato s veseljem pripremamo i s ponosom pamtimo. Vaša je zasluga da se Mjerenja zdravlja sjećamo po dobru – neizmjerna. Time ste potvrdili da ste vrijedni studenti Sveučilišta Sjever s kojim izvrsno surađujemo te da vam je, kao i Belupu, do te suradnje doista stalo.“

 

Na natjecanje su se mogli prijaviti studenti 3. godine Sveučilišta Sjever. Dobili su uputu da snime motive događanja i predoče atmosferu s mjerenja zdravlja. Studenti su mogli raditi i grupno te u zadanom roku kompilirati video uradak od dvije do tri minute i poslati ga na ocjenjivanje.

 

Ocjenjivački sud Sveučilišta Sjever i Belupa pregledali su snimke i odabrali su tri rada. Treće je mjesto osvojio Hrvoje Pernjak dok je drugo mjesto pripalo Dori Bosnar. Ocjenjivački sud pohvalio je Dominika za ukupno osmišljavanje videa u koji je ukomponirao vlastitu glazbu i snimke s javnozdravstvene akcije. „Severov rad najuspješnije povezuje važne djelove događanja te prikazuje zašto i za koga Belupo svake godine organizira mjerenje zdravlja u Koprivnici“, ocijenili su članovi žirija.

 

Čestitamo pobjedniku natjecanja, a ostalim sudionicima zahvaljujemo na sudjelovanju i želimo više sreće idući put u nekom od sljedećih natjecanja!