Mediji

Dr.sc. Hrvoje Čeović predsjednik Uprave Belupa na Konferenciji o jačanju gospodarske suradnje između Indije i Hrvatske

09.02.2024.

natrag

Konferencija o jačanju gospodarske suradnje između Indije i Hrvatske, održana je 7. veljače u hotelu Westin u organizaciji Veleposlanstva Indije na čelu s veleposlanikom Indije Nj. E. Rajom Kumarom Srivastavom.

Obzirom na brzorastuće gospodarstvo Indije kao najmnogoljudnije zemlje svijeta, jačanje međusobne suradnje dviju zemalja postaje sve izazovnije te predstavlja veliki potencijal za daljnja ulaganje u poslovanje, čulo se na konferenciji.

„Indijska farmaceutska industrija ima značajnu ulogu u globalnom lancu opskrbe lijekovima i bilježi dinamičan rast posljednjih godina. Iako Belupo, farmaceutski dio Podravka Grupe, svoje proizvode ne izvozi na tržište s više od 1,4 milijarde potrošača na svijetu, Belupo već dvadesetak godina surađuje s brojnim indijskim partnerima od kojih kupuje sirovine, poluproizvode i gotove proizvode te koristi usluge ugovornog razvoja i kliničkih studija. Na indijskom potkontinentu prisutni smo jer s njega nabavljamo materijal, ali i razne usluge, pa i one istraživanja i razvoja. Postoje potencijali za proširenje suradnje, a svakako ćemo istražiti mogućnosti prodaje lijekova na indijskom tržištu za što su preduvjeti dobra identifikacija partnera i potencijalnih projekata te izgradnja dugoročnih sinergijskih odnosa, u panel raspravi istaknuo je predsjednik Uprave Belupa dr.sc. Hrvoje Čeović.“