Mediji

Dan za Belupo 2020

12.10.2020.

natrag

Konferencija Dan za Belupo 2020. dosegnula je do 2000 ljudi, panel je putem platformi Zoom i YouTube uživo pratilo njih 800, a na Facebook profilu Zdravo budi tijekom vikenda zabilježeno je 1500 pregleda. Konferencija je na Belupovu YouTube kanalu dostupna do petka, 16. listopada 2020. godine

Tradicionalni Dani Belupa ove su godine bili Dan za Belupo. U 135 minuta s brojnim smo gledateljima podijelili zanimljiv i koristan sadržaj – panel diskusiju, stručno te promotivno predavanje.

Uz nekoliko pozdravnih riječi, Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa uveo je sve virtualne gledatelje u nove Dane Belupa, odnosno virtualnu konferenciju i webinar, Dan za Belupo 2020.

- Vjerujem da neću pretjerati kažem li da nitko od nas ne pamti godinu poput ove.  Godinu koja je u potpunosti promijenila dosadašnju paradigmu kako društvenog, tako i ekonomskog sustava. Izložila nas je brojnim ograničenjima, ali i ukazala na nove prilike. Jedna od njih je da se družimo i učimo zajedno, u virtualnom prostoru - kazao je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa.

Putem online prijava omogućen je bio pristup na digitalnu konferenciju u kojoj se razgovaralo o aktualnim temama današnjice s prim. Željkom Plazonićem,  dr.med. državnim tajnikom  Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Anom Soldo, mag.pharm. - predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore i dr.sc. Krešimirom Luetićem, dr.med. predsjednikom Hrvatske liječničke komore.

 Panel koji je slijedio, pod nazivom, Zdravlje nema alternativu, odgovorio je na mnoštvo do sad neodgovorenih pitanja - što zdravstveni sustav i – što je još važnije –  što pacijente očekuje u pandemijskoj jeseni COVID-a 19? Hoće li posljedica korona krize biti više komplikacija kroničnih bolesti? Hoćemo li se u bliskoj budućnosti suočiti s većim brojem umrlih? Je li moguće i kako uravnotežiti potrebe liječenja pacijenata s COVID-om sa svim ostalim skupinama bolesnika? Jer, čulo se na panelu, zdravstveni je sustav namijenjen svima.

Predstoji nam bitka za održivost sustava, u kome ćemo zdravstvenu zaštitu omogućiti svima, kako onima koji će oboljeti od Covida-19, tako i svima onima koji trebaju specijalističke i dijagnostičke pretrage i preglede.

Nakon vrlo zanimljivog panela koji je uživo pratilo 800 gledatelja, Prim.dr.sc. Darko Počanić, dr.med. KB Merkur, Zagreb održao je predavanje pod nazivom  „Kako samo jednom tabletom postići 20-30% bolju ustrajnost liječenja u sekundarnoj prevenciji KV bolesti?„. Predavanje se bodovalo od strane Hrvatske ljekarničke komore.

I na kraju virtualne konferencije Dan za Belupo 2020, Nikola Katana, mag.pharm. održao je predavanje pod nazivom „Kombinacija za one koji poznaju bol, odnosno predstavio je novi Belupov lijek na tržištu Neofen combo.