Mediji

Belupu zahvalnica za provedenu dobrovoljnu akciju Čep za lijek

05.12.2023.

natrag

None

Na Danici u Koprivnici, Belupu je 5.prosinca dodijeljena zahvalnica za sudjelovanje u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek. U ime Belupa zahvalnicu je primio predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović od predsjednika Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emila Vidovića. Toj prigodi prisustvovali su direktorica Kontrole kvalitete Željka Bešvir te organizatorice projekta voditeljica Zaštite okoliša Ivana Jambrek i voditeljica internih komunikacija u Belupu Lidija Turkalj.

 

Prije pola godine na inicijativu djelatnika Kontrole kvalitete, služba Zaštite okoliša priključila je Belupo projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma  “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.  Tom akcijom prikupljeno je više od 500 kg plastičnih čepova. Udruga će zaradom od prodanih čepova plaćati lijekove za oboljele članove. Za jedan terapijski ciklus prosječno je potrebno prikupiti oko osam tona čepova.

 

Belupo potiče svoje projekte i pridružuje se postojećima. Ovaj projekt  s geslom Srce za djecu Hrvatske nosi poruku koja je belupovkama i belupovcima poticaj već više od pedeset godina: ulažemo svoje znanje i zalaganje u dostupnost liječenja jer Prvo je zdravlje. To je naš put i naš cilj – naglasio je predsjednik Čeović preuzevši Zahvalnicu.

 

Belupo godinama pokazuje da skrbi o ljudima, njihovom zdravlju organizirajući dobrovoljne akcije koje provodi za dobrobit zajednice. Cijela Grupa Belupo, kao i Grupa Podravka kojoj s ponosom pripadamo, podržava Strategiju održivog razvoja Grupe Podravka u kojoj se ističu obveze prema okolišu i briga za okoliš te odgovornost i skrb za kvalitetu života. Stoga će Belupo i nadalje poticati zaposlenike, njihove obitelji i sve članove zajednice da nastave prikupljati čepove i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.