Mediji

Belupu su posjetili učenici Srednje škole Koprivnica

21.03.2024.

natrag

Učenici 4. J razreda Srednje škole Koprivnica, uz stručno vodstvo djelatnika laboratorija, posjetili su u utorak, 19. ožujka, Belupove laboratorije Kontrole kvalitete.

U Kemijskom i instrumentalnom laboratoriju imali su prilike vidjeti na koji način se provjerava i osigurava da polazni materijali koji se ugrađuju u lijekove zadovoljavaju vrlo stroge zahtjeve kvalitete. Upoznali su se i s osnovama analiza koje se provode u svrhu provjere kvalitete gotovih lijekova kao jedan od važnih koraka u odobravanju serije lijeka i puštanju u promet. Sudeći po mnogim pitanjima, budući

Farmaceutski tehničari, pokazali su veliko zanimanje za procese i opremu koja se koristi u svakodnevnom radu u laboratoriju. Istaknuli su da im je bilo zanimljivo vidjeti kako se postupci koje uče i rade u školskom laboratoriju primjenjuju u praksi, za provjeru kvalitete polaznih materijala i gotovih lijekova. U Laboratoriju za kontrolu ambalaže upoznali su se sa zahtjevima i načinom analize primarne, sekundarne i tercijarne ambalaže. Na kraju druženja, učenici su bili iznenađeni koliko je različitih vrsta analiza (od analize svih polaznih materijala do analize gotovog proizvoda te analize ambalaže u koju se proizvod pakira) potrebno da bi lijek stigao na police ljekarne.