Mediji

Belupovo nutricionističko savjetovalište

25.07.2022.

natrag

Belupovo nutricionističko savjetovalište ovog vikenda, u sklopu Ljeta na Zrinskom privuklo mnoštvo posjetitelja

Belupo se kao društveno odgovorna kompanija, organizacijom svojih javnozdravstvenih akcija, zalaže za bolju kvalitetu življenja te zdravlje pacijenata, utječe na kvalitetu života i zdravlje građana lokalne zajednice, upozorava pacijente na važnost preventive i pravodobnog liječenja. Da je tome tako i ove su godine dokaz naši brojni posjetitelji ali i lokalni mediji koji su u velikom broju podržali naše, već tradicionalno nutricionističko savjetovalište, održano ovog vikenda u sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom u gradskom parku Grada Koprivnice.

Belupove su nutricionistice na visokih 39 ◦C, u dva sata, koliko je mjerenje trajalo, obavile šezdesetak analiza i savjetovanja. Naši su posjetitelji uz mjerenje i analizu sastava tijela dobili i savjete o očuvanju zdravlja kroz primjenu poželjnih prehrambenih navika te preporučenim tjelesnim aktivnostima.

„Na ovu vrijednu Belupovu akciju dolazim svake godine, jer mi je važno i na ovaj način provjeriti svoje zdravlje, u razgovoru smo doznali od gospodina Roberta, vjernog posjetitelja našeg savjetovališta. Redovito se bavim sportom, zdravo se hranim i baš zato sam ovdje da usporedim svoje rezultate od prošle godine. Jako sam zadovoljan, jer je moja metabolička dob, procijenjena na 10 godina manju od biološke u odnosu na prošlu godinu. Hvale vrijedni savjeti koje sam primijenio unutar godinu dana, pokazali su izvrsne rezultate koji mi daju poticaj da i dalje radim ali i živim prema savjetima i preporukama belupovih nutricionista, kazao nam je Robert“.

Najbolji primjer zdravog načina života su i naše rukometašice Podravka Vegete te njihovi treneri, koji su svojim dolaskom podržali našu javnozdravstvenu kampanju. „Izmjerili smo indeks tjelesne mase, dobili rezultate analize sastava tijela i osvježili se O’plant biljnim napitcima. Zahvalni smo da smo i ove godine bili dio ovog događanja na kojem zajednički pokazujemo koliko je važno brinuti o zdravlju kao i zdravoj prehrani“, poručuju iz Podravka Vegete.

Građani su uživali  i u degustaciji O'Plant biljnih napitaka raznih okusa na bazi  badema, zobi i riže, te saznali kako dolaze od vrhunskih sastojaka cjelovitog ploda žitarica i orašastih plodova, izuzetno bogati okusom i prirodno bez laktoze, nemaju dodatnih šećera te sadrže svježu izvorsku vodu.

 

I na kraju preporuka Belupovih nutricionista za dobro zdravlje i dobru formu je:

- dnevni unos hrane rasporedite u 5 obroka (3 glavna i 2 međuobroka)

- u ukupnom dnevnom unosu ugljikohidrati neka sudjeluju s 50-60%, proteini s 10-20%, a masti s 30%

- konzumirajte svježe sezonsko voće i povrće

- pijte dovoljno tekućine, prvenstveno vode i nezaslađenih sokova i čajeva

- barem jedan dan tjedno neka bude bezmesni dan

- krećite se barem 30 minuta dnevno: šetajte, trčite, plivajte, vozite bicikl…

 

Svatko od nas čuo je za latinsku poslovicu „Mens sana in corpore sano“ - „U zdravom tijelu zdrav duh", koja potječe iz pjesme rimskoga pjesnika Juvenala (Satira X, stih 356), i zato UZ BELUPO ČUVAJMO ZDRAVLJE ZAJEDNO!