Mediji

Belupo sponzor četvrtog Koprivničkog polumaratona

22.05.2023.

natrag

Belupovke Ivana Antolaš i Tamara Tetec osvojile su 2. mjesto u kategoriji Ž35 odnosno Ž45 na dužini polumaratona, a Ivana je dodatno nagrađena i medaljom najbrže Koprivničanke

Predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović predvodio je Belupovu ekipu te utrku od 5 kilometara istrčao u vremenu od 27:58 -„Mens sana in corpore sano (u zdravom tijelu zdrav duh)”, dobro je poznata izreka koju često verbaliziramo. Balansiranje zdravog tijela i duha ključno je za cjelokupno zdravlje, a trčanjem ostvarujemo beneficije za zdravlje i preveniramo razne bolesti. To je jedan od razloga zašto se Belupo u svojstvu sponzora ove godine još aktivnije uključio i podržao manifestaciju Koprivničkog polumaratona. Ovogodišnja utka na pet kilometara moje je prvo iskustvo. Iako su vremenski uvjeti bili dobri, utrka je bila izazovna i zahtjevna. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i ponosan na naše belupovke i belupovce koji su pregazili kilometre kako bi došli do svog cilja. Važno je promovirajući zdravlje, družiti se i pokazati zajedništvo. Uvjeren sam da smo u tome uspjeli, a vjerujem da će nas iduće godine biti još i više.

Ivana Antolaš, Upravljanje kvalitetom istrčala je polumataron od 21 kilometar u vremenu od 1:58:05 -Kako sam počela sudjelovati u utrkama i redovito trčati, na nagovor članova AK Koprivnica, postala sam dio njihove ekipe, a trčanje je postalo dio moje rutine. Na utrkama me najviše raduje pozitivan duh i konstantna motivacija drugih trkača. Iako se svi natječu, prijateljska, pozitivna i poticajna atmosfera svakako daje vjetar u leđa te pretvara trčanje u ugodno druženje. Ovdje se rađaju i nova prijateljstva i posjećuju neke nove lokacije. Trčanje mi omogućava i da posložim misli a na kraju i svojoj sam djeci  pozitivan uzor i poticaj da i sami razvijaju sportski duh.

Maja Lončar, Financije – Polumaraton od 21 kilometara istrčala u vremenu od 2:11:07 -Odlično je što se u našem gradu odvija ovakva manifestacija, koju su prepoznali brojni rekreativci i sugrađani, a koju podržava i Belupo. Posebna je motivacija trčati ulicama svog rodnog grada, rame uz rame uz svoje drage kolegice/kolege, tim više kad znam da me na cilju čeka moja obitelj i dragi prijatelji bez čije podrške zasigurno ne bih ovo radila. Koprivnički polumaraton za menepredstavlja  moju malu pobjedu i pomicanje vlastitih granica.

Sanja Ledinko, Kontrola kvalitete -Polumaraton od 21 kilometar istrčala je za 2:12:01 -Za mene trčanje znači ulog u bolji i kvalitetniji život. Sad već brojim 4 godine koje su mi ponudile mogućnost upoznavanja pozitivnih ljudi, ljudi sličnog stava i razmišljanja, mjesta na kojima nikad prije nisam bila. Trčanje mi je ponudilo svijest o zdravoj prehrani za kojom redovito posežem, kvalitetniji san, mir i staloženost koja je rezultirala boljim i lakšim nošenjem svakodnevnih obaveza. Poruka svima: Motiviraj sebe, a time ćeš i druge. Svi smo mi nečije zrcalo.                                                                       

Tamara Tetec, Upravljanje kvalitetom istrčala je polumaraton od 21 kilometar u vremenu od 2:18:49 -Nikada nisam bila sportski tip i nemam dugi trkački staž, ali trčanje je postalo „ono nešto moje“ za što uvijek imam vremena, moja ljubav, moj ispušni ventil. Ne smetaju ni umor, ni sunce, ni kiša, ni vjetar, ni snijeg. Trčim samo 14 mjeseci. Upravo je prošlogodišnji 3. koprivnički polumaraton bio moja prva utrka kada sam istrčala prvih 5 km. Najemotivnija utrka za mene bio je Wings for life u Zadru na kojem sam sudjelovala ove godine gdje smo trčali sa onima i za one koji ne mogu. Danas sam u svome gradu istrčala prvi polumaraton i izuzetno sam ponosna na sebe jer nije bilo nimalo lako.

Ana Vlah, Međunarodna tržišta -Utrku na 5 km istrčala u vremenu od 28:26 -Bavljenje sportom osim što me opušta daje mi i priliku da se pobrinem za svoje zdravlje, što je jako bitno pa me usput i podsjeti na pravilniju prehranu. Uglavnom trčim u večernjim satima, kada su sve obaveze izvršene i kada imam svoje vrijeme za sebe. Ovo je moja prva utrka tako da me drži adrenalin, a dok dodam tome da trčim zajedno sa kolegama s kojima i svakodnevno poslovno surađujem zadovoljstvo je još veće. Hvala našem Belupu što podržava jedan ovakav veliki događaj za naš voljeni grad.'

Nenad Sinjerec, Proizvodnja -Utrku na 5 km istrčao u vremenu od 32:24 -Za mene je sport relaksacija, odmor, druženje, a trčanje je najbolji način razgibavanja. Sportom sam vezan odmalena na različite načine (nekad osobnim treniranjem, a sada igrom i zabavom s djecom). Odluka za trčanje je došla zajedno sa rođendanskim poklonom, uplaćena startnina koje su mi darovali sestra i njezin suprug za 1. koprivnički maraton, od tada ne propuštam ni jedan. Prošle mi se godine priključio i sin pa je ponos i zadovoljstvo još i veće.

Tereza Petrinović Kučko, Financije -Utrku na 5 km istrčala u vremenu od 39:08 -Ove godine utrku grada trčim prvi put. Usudila sam se trčati jer je moja mentorica, a danas trkača kolegica i prijateljica Maja Lončar, vjerovala u mene kada sam došla u firmu.  I danas vjeruje u mene kada nižem prve trkačke kilometre. Pripremale samo se kako mi u Financijama najbolje znamo, Excelicom, tjedan po tjedan. Moj plan je nastaviti trčati rekreativno.

Podraškaš Mateo Martinaga ostvario je odličan rezultat, osvojivši četvrto mjesto u kategoriji M25 s vremenom 1:38:12 na utrci od 21 km.

Podravkini Gastro promotori nakon obje utrke za sve trkaće pripremiti su ukusan obrok s tjesteninom i mesom.

Čestitamo svim kolegicama i kolegama i želimo još puno sjajnih medalja, sreće i odličnog raspoloženja na budućim natjecanjima!