Karijera

Valentina Jakopanec, pristup. oec.

05.02.2020.

natrag

Belupo nam daje osjećaj sigurnosti, stabilnosti i ponosa. Radim u jednoj zdravoj cjelini u kojoj vladaju vrlo dobri poslovni i prijateljski odnosi, a najviše timski rad u kojim se dijeli znanje, pomaže kolegama i uzajamno se poštuje.

Kolegica Valentina Jakopanec nakon završene srednje škole počela je raditi u Hrvatskoj pošti, a nakon toga na Općinskom sudu u Koprivnici kao zemljišnoknjižni referent. Uvijek joj je bio san i želja zaposliti se u Belupu. Ispunjenje njenog sna se i ostvarilo u ožujku 2006. g. kada se zaposlila u našoj kompaniji na mjestu poslovne tajnice u Belupovom predstavništvu u Osijeku. ''Odluka da odem u novi grad, promijenim okolinu, upoznam nove ljude, novu sredinu za mene je bio veliki životni izazov koji sam odmah prihvatila bez puno razmišljanja i negodovanja i to je za mene bilo jedno jako lijepo životno iskustvo i kojeg ću se uvijek rado sjećati'', kazala nam je Valentina.

Krajem godine vratila se u Koprivnicu na posao poslovne tajnice, a ubrzo nakon toga pružila joj se prilika da radi na radnom mjestu referenta izvoza u sektoru Međunarodnih tržišta. Dodijeljena su mi tržišta Češke, Slovačke, Albanije, Turske i Libije. Moje radno mjesto obuhvaćalo je komunikaciju s našim predstavništvom u Bratislavi (tržište Češke i Slovačke), a za neka tržišta i direktnu komunikaciju s distributerima. Posao je zahtijevao provjeru zaliha, dogovore na narudžbe i njihovu obradu te dogovore s našom službom Logistike za otpremu robe, izradu sve prateće dokumentacije koja prati robu i provjera da li je roba došla kod naših kupaca u odgovarajućem stanju.

Uz posao, dodaje Valentina, završila je višu ekonomsku školu u Zagrebu i sada je viši prvostupnik ekonomije. Svoje slobodno vrijeme provodi u krugu svoje obitelji i često druženje s prijateljima. Volimo otići u šetnju u prirodu i vožnju na biciklima. Belupo kao poslodavac ima sigurno radno okruženje i poštuje vrijednosti radnog mjesta. Poslije dva rodiljina dopusta imala sam sigurnost povratka na radno mjesto kao organizator izvoza na tržišta Ruske Federacije, Ukrajine i Kazakhstana. To radno mjesto je vrlo dinamično, interesantno, izazovno, zahtijeva komunikativnost, dobru organizaciju, odgovornost, ozbiljnost i prije svega točnost, jer jednom kada kamion s našom robom krene na dalek put od nekoliko tisuća kilometara mjesta za pogreške nema, naglasila nam je Valentina.

Belupo kao poslodavac svojim zaposlenicima daje osjećaj sigurnosti, stabilnosti i ponosa. Jako sam ponosna i čast mi je da sam dio jedne od najperspektivnije i najuspješnije kompanije u Hrvatskoj. Zadovoljna sam i sretna što radim u jednoj zdravoj cjelini u kojoj vladaju vrlo dobri poslovni i prijateljski odnosi, dobra komunikacija, a najviše prevladava timski rad u kojim se dijeli znanje, pomaže kolegama i uzajamno se poštuje.

Na pitanje gdje se vidi u idućih 5 godina, Valentina nam je kazala kako će u idućem razdoblju svojim marljivim radom, lojalnošću i zalaganjem doprinijeti daljnjem jačanju i napretku Belupa da postanemo još uspješnija i konkurentnija farmaceutska kompanija, a najviše od svega veseli je rast izvoza.

Našim kolegama belupovcima poručila je da budu sretni usprkos svim razočarenjima i pritiscima, sretni iza svakog pada i poraza, jer iza svakog sretnog čovjeka stoji njegova odluka da dobro dolazi i onda kada je oko njega hrpa problema te da tada treba biti dovoljno strpljiv i nikada odustati.