Karijera

Tihana Hubicki, direktorica Razvoja ljudskih potencijala Belupa

29.08.2019.

natrag

Kakva je radna atmosfera i odnosi unutar tvrtke, što Belupo nudi svojim zaposlenicima te na koji način Belupo, već dugi niz godina, uspije održati status najtraženijeg poslodavca na tržištu rada, pitali smo direktoricu Razvoja ljudskih potencijala Belupa, Tihanu Hubicki.

Kakva je radna atmosfera i odnosi unutar tvrtke, što Belupo nudi svojim zaposlenicima te na koji način Belupo, već dugi niz godina, uspije održati status najtraženijeg poslodavca na tržištu rada, pitali smo direktoricu Razvoja ljudskih potencijala Belupa, Tihanu Hubicki.

- Belupo je prepoznatljiv na tržištu rada kao najjača hrvatska farmaceutska kuća s 48 godina dugom tradicijom uspješnog poslovanja, a koja pruža mogućnost razvoja karijere za više od 1500 radnika na brojnim tržištima. Kvaliteta, stabilnost, sigurnost posla, briga o ljudima, mogućnost obrazovanja, moderna tehnologija, bogatstvo znanja, jasna vizija, usmjerenost poslovnim ciljevima i očuvanju zdravlja – to je ono što Belupo čini prepoznatljivom kompanijom na tržištu rada.

Belupo uspijeva privući najbolje, najkvalitetnije ljude sa tržišta rada te ih usmjeriti u svoje poslovanje.

- Belupo njeguje ugodnu organizacijsku klimu, pozitivnu atmosferu u kojoj se ne bojimo probati i uspjeti, povjerenje, suradnju, usmjerenost učenju, trendovima. Imamo vlastitu proizvodnju, nove tvornice, tradiciju, iskustvo i mladost, fokus na dugoročne odnose sa svim dionicima i izraženu socijalnu osjetljivost – potvrdno odgovara Tihana Hubicki te nastavlja kako smo puno zapošljavali, širili poslovanje, gradili mladi tim koji danas radi u našim novim tvornicama. Tragamo za kandidatima koji dijele vrijednosti kojima je Belupo usmjeren; izvrsnost, strast, povjerenje, zadovoljstvo klijenata i inovativnost.

- Idealan kandidat je obrazovan, visoko motiviran, teži usvajanju novih znanja i radu u području svog interesa te se poistovjećuje s vizijom da budemo vodeća farmaceutska kompanija u srednjoj i istočnoj Europi. Izazov rada na poslovima zapošljavanja je kontinuirano praćenje, i postavljanje, trendova u obrazovnom sustavu i na tržištu radne snage, a komunikacija s kandidatima danas je brza i neposredna – kaže direktorica Razvoja ljudskih potencijala koja je zaposlila više od 400 novih radnika i upoznala nekoliko tisuća kandidata te naglašava kako zapošljavamo kandidate s bogatim iskustvom, kao i bez iskustva.

Naš pripravnički program uvođenja u posao pomaže mladim ljudima da steknu prvo radno iskustvo i uz podršku iskusnih mentora postanu samostalni stručnjaci. Uz to, napominje kako, kao direktorica, uz zapošljavanje i uvođenje u posao, uživa u poslovima koji se odnose na edukacije, razvoj karijera, planiranje, uvođenje noviteta ili zadržavanje stručnjaka.

- Najljepše je kada mogu pomoći kolegama da se približe svojim razvojnim ciljevima i ostvarenju ciljeva Belupa – istaknula je Tihana Hubicki.

Mnogo svakodnevnih izazova u poslovanju, zahtjevi zaposlenika, želja za brzim napredovanjima i visokim plaćama danas je trend u mnogim velikim tvrtkama te među velikim brojem zaposlenika. Kako se Belupo snalazi u takvim situacijama i na koji način svakodnevno uspijeva motivirati svoje zaposlenike?

- Kompetitivnost plaća postižemo prateći trendove, zaposlenike nagrađujemo kroz isplatu Božićnice, Uskrsnice, naknade za godišnji odmor, financiranje programa edukacija, stimulacije za izvanredne rezultate, nagrađivanje inovativnog pristupa u postizanju poslovnih ciljeva i brojne oblike nematerijalnih stimulacija poput strukturiranog programa pripravništva i uvođenja u posao za nove zaposlenike, individualnog pristupa motivaciji i planiranju karijere zaposlenika, slobodnih dana za školovanje, uključivanje u korporativni sustav širenja znanja te kulturu pohvala i priznanja uspjeha – naglašava direktorica Razvoja ljudskih potencijala te dodaje kako je danas posebno važno to što je Belupo kompanija koja svojim izdašnim naknadama zaposlenicama podupire majčinstvo, odnosno zasnivanje obitelji.

- Poslodavac smo koji ima 60% ženske radne snage i 15 godina tradicije u poticanju majčinstva kroz naknadu u iznosu od 10.000 kn. Od 2005. godine do danas ova motivirajuća nagrada isplaćena je više od 270 puta, a obitelj Belupa širimo godišnje za prosječno osamnaestoro djece. Ovaj trend je u porastu i stoga kao dodatnu mjeru stimulacije majčinstva planiramo uvesti program za uvođenje u posao nakon porodiljinih odsustava.

Sretan radnik jednako je uspješna kompanija, to je formula uspješnosti koju zagovara rukovodstvo Belupa.

- Sve spomenute inicijative doprinose našem dugogodišnjem uspjehu. Pratimo globalne trendove tržišta rada i vjerujemo da ćemo i nadalje razvijati, očuvati i prenijeti na mlade zaposlenike ovu pozitivnu i stimulirajuću kulturu usmjerenu suradnji i ravnoteži. Formula uspjeha je u našoj misiji – čuvajmo zdravlje zajedno!  - za kraj je naglasila Tihana Hubicki, direktorica Razvoja ljudskih potencijala.