Karijera

Nikola Hlevnjak, mag.oec., novi je direktor Računovodstva Belupa

12.11.2019.

natrag

Nikola Hlevnjak nedavno je imenovan novim direktorom Računovodstva u Belupu. Mlad, radišan i pun elana prihvatio je nove poslovne izazove, u nadi da će zajedno sa svojim timom uspješno prolaziti sve poslovne prepreke.

Nikola Hlevnjak nedavno je imenovan novim direktorom Računovodstva u Belupu. Mlad, radišan i pun elana prihvatio je nove poslovne izazove, u nadi da će zajedno sa svojim timom uspješno prolaziti sve poslovne prepreke.

–  Belupu sam se pridružio 2016. godine i to u tim Računovodstva u kojem su me tada novi kolege prihvatili i uveli u svoju malu sredinu u kojoj se međusobno dijeli znanje, pomaže kolegama, ali i dijeli potpora kada rokovi pritisnu. Mi smo također i veseljaci koji međusobno dijele strast prema istom poslu te sve ono dobro i loše što posao i život donose, ali uz osmijeh – kazao je Nikola te dodao kako je prije dolaska u Belupo radio u Podravci u sektoru Korporativno računovodstvo i porezi gdje se bavio računovodstvenim politikama i standardima, kontrolom primjene računovodstvenih politika i međunarodnih računovodstvenih standarda ovisnih društava Grupe Podravka te financijskim izvještavanjem. Kako i sam kaže, posao u Belupu se od prethodnog u Podravci razlikuje zbog same specifičnosti industrija u kojima djeluje Grupa Podravka, iako s računovodstvenog aspekta nastaju slični poslovni događaji.

Na početku svoje poslovne karijere u Belupu, radio je kao organizator financijskog izvještavanja, kasnije sam preuzeo i pripremu te obračun poreza na dobit koji je reguliran nizom zakonskih propisa, zahtjeva poznavanje poslovnih procesa te dosta istraživanja i dokumentiranja kako bi se brojke u konačnom obračunu bile vjerodostojne te je nakon toga imenovan rukovoditeljem Računovodstva gdje se susreo s izazovima koji su ga dodatno izgradili u poslovnog čovjeka kakav danas je.

– Čast je i zadovoljstvo kada tvoj rad, trud, znanje i vrijeme koje posvetiš poslu budu prepoznati i kada shvatiš da netko ipak na kraju sve to primijeti i u konačnici cijeni. Velika je odgovornost i izazov biti imenovan direktorom no kada vam Uprava dâ takvo povjerenje i uz kolege iz Računovodstva koji su mi podrška u svakodnevnim poslovima, ne sumnjam u naš zajednički uspjeh – rekao je Nikola Hlevnjak, novi direktor Računovodstva.

Koje su poslovne želje, planovi, ali i što našeg mladog kolegu posebno veseli u poslu, ispričao nam je, kroz osmijeh na licu.

– Ono što me posebno veseli je usvajanje novih znanja i vještina, nove prilike za suradnju, mogućnosti realizacije ideja kojima bi se mogli unaprijediti poslovni procesi kako bi informacije kojima raspolaže Računovodstvo mogle pridonijeti bržem donošenje pouzdanih i najboljih poslovnih odluka. Najveća želja mi je da međusektorska suradnja i podrška budu još bolje, da jedni u drugima prepoznamo partnere, da budemo puni razumijevanja jedni prema drugima i voljni da si međusobno pomažemo jer svi mi težimo istom cilju, prosperitetu Belupa – kazao je.

Što bi Nikola, kao mladi stručnjaka u Belupu, poručio mladim, još mlađim, generacijama, obrazložio je na vrlo zanimljiv način.

– Mlađim generacijama bih poručio da promatraju poslovne procese koji se događaju oko njih i preispituju ih, budu znatiželjni i postavljaju pitanja, njeguju u sebi Belupov istraživački žar i težnju k najboljem, uvažavaju starije kolege koji su bogatstvo znanja i iskustva koji su uvijek spremni podijeliti – obrazložio je Hlevnjak te dodao kako je za uspjeh u životu i poslu važna volja i upornost, pozitivnost i želja za rješavanjem izazova. Svatko od nas ima svoju osobnosti i svoj karakter i naravno da se nećemo uvijek slagati i dijeliti ista mišljenja, ali poštovanje, uzajamno uvažavanje i prihvaćanje temelji su uspješne suradnje. Važno je znati da smo svi mi ipak jednaki, da smo svi mi samo ljudi. Potrebno je posvetiti se sebi i svojem poslu, težiti da postaneš stručan u segmentu koji te nadahnjuje i kojem vidiš smisao svoje karijere.

A što je, pak, poručio iskusnijim generacijama…

– Iskusnijim generacijama bih poručio da iskoriste mlade snage naše kompanije i  prenose desetljeća iskustva kako bi i oni preko tih istih kolega bili prisutni u budućnosti Belupa, kako bi se njihova imena spominjala i godinama nakon zasluženog umirovljenja. Osluškujte mlade jer njihove svježe ideje, svježe oči, možda skrivaju nove načine i procese koje mogu realizirati samo uz vašu podršku. Svi mi zajedno moramo biti strpljivi i prevladati generacijske razlike jer jedni od drugih imamo puno toga za naučiti i svi mi na kraju dana imamo nešto zajedničko, a to je upravo Belupo – završio je Nikola Hlevnjak.

Svi znamo koliko je danas  važno usavršavanje za poslovni uspjeh, odnosno za uspješno obavljanje poslovnih zadataka, a koliko je važno usavršavanje u sektoru Računovodstva…

– Računovodstvo je specifičan, dinamičan i vrlo zanimljiv sektor iz razloga što obuhvaća i dokumentira sve poslovne događaje koji se realiziraju u svim cjelinama i na svim lokacijama Grupe Belupo, a na jednom mjestu. Zbog svega navedenog je vrlo važno konstantno usavršavanje, praćenje internih i eksternih propisa te praćenje promjena radi čega je svakodnevna komunikacija i dijeljenje znanja od iznimnog značaja za kvalitetno obavljanje posla. Osim stručnih znanja važno je usavršavanje i u pogledu emocionalne inteligencije i ulaganje u nas kao ljude kroz takozvane soft vještine koje će nam svima olakšati međusobno razumijevanje i rješavanje svih predstojećih izazova – objašnjava direktor Računovodstva te nam svima poručuje kako nije uvijek lako i da ne može sve biti jednostavno i brzo, ali ipak moramo biti ustrajni i ne smijemo zaboraviti da je sve u našim rukama.

– U nadi naše uspješne uzajamne suradnje, dobre komunikacije i međusobnog razumijevanje srdačno vas sve pozdravljam!