Karijera

Kristina Janeković Petras, mr.pharm.,univ.mag.pharm.,spec.

30.07.2019.

natrag

Kristina Janeković Petras, novoimenovana pomoćnica direktora sektora Upravljanja kvalitetom : „Najviše se nadam da ću svojim daljnjim radom doprinijeti rastu kompanije i opravdati priliku koja mi je pružena.“

Već dugi niz godina si u Belupu, radiš na sebi, usavršavaš se  i zapravo mi se činiš idealan primjer mlade i uspješne poslovne žene… Tijekom svoje dosadašnje poslovne karijere sudjelovala si u nekoliko projekata te si položila stručni ispit za magistra farmacije i završila program „Recept za izvrsnost“. Članica si Hrvatske ljekarničke komore te Hrvatskog farmaceutskog društva…

Koliko je usavršavanje važno za napredak pojedinca (tebe), ali i tvrtke u kojoj radiš?

Ne kaže se uzalud "Vivere tota vita discendum est. - Čovjek uči dok je živ." Iako sam završetkom Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta dobila jako dobru podlogu, tek sam zaposlenjem stekla uvid u to koliko još moram učiti. Jedan „živi“ sustav farmaceutske kompanije otkrio je kompletno nova neistražena područja i probudio u meni želju za novim spoznajama.

Koliko energije je potrebno da bi se bio uspješan i na poslu, ali i uspješno pohađao programe usavršavanja?

Kroz godine rada i školovanja naučena sam na stalno učenje i odricanje. Iz svega sam stekla znanja o različitim segmentima vezanim uz farmaceutsku industriju, regulativu, laboratorije, ali i ljekarničku djelatnost te upoznala brojne stručnjake i specijaliste iz određenih područja što smatram velikom prednošću u poslu.

Što bi poručila mladim generacijama koje dolaze u Belupo, što je važno za uspjeh? Čemu trebaju težiti?

Važno je da se mladi čovjek uklopi u novu sredinu jer se putem timskog rada od drugih zaposlenika može jako puno napredovati. Ulaganje u dobre odnose i razmjenu iskustva pojedincu se u konačnici višestruko isplati, te tako kompanija dobiva ono najbolje što pojedinac može ponuditi.

Koliko Belupo ulaže u zaposlenike i njihovo znanje? Jesi li ti zadovoljna?

Belupo je poslodavac koji potiče zaposlenike na kontinuiranu nadogradnju i obrazovanje. Omogućuje im daljnja formalna školovanja, kao i stručno-specijalističke edukacije. Sve su to prilike koje doprinose rastu i razvoju pojedinog zaposlenika te utječe na kvalitetu i poslovanje kompanije.

Koliko ti znači i kakav je osjećaj kad te tvrtka nagradi unapređenjem?

Napredovanje u vidu promjene radnog mjesta došlo je kao dodatna potvrda i kruna mog rada. Takvi trenuci zaista su poticaj da i dalje učim i pokušam doprinijeti rastu i razvoju boljih međusektorskih odnosa kako bi se lakše i brže implementirali pozitivni pomaci i pratili zahtjevi regulatora i tržišta.

Kakve su tvoje poslovne želje i planovi?

Najviše se nadam da ću svojim daljnjim radom doprinijeti rastu kompanije i opravdati priliku koja mi je pružena.