Karijera

Kadrovske promjene u managementu Belupa

27.09.2022.

natrag

Ovih su se dana Belupovom managementu pridružile Eva Kovačić, dipl. iur. na poziciji direktorice Pravnih i općih poslova i Andreja Dorušak, dipl.psiholog u funkciji direktorice Upravljanja ljudskih potencijala.

Eva Kovačić, dipl. iur. došla je na poziciju direktorice Pravnih i općih poslova. Gospođa Eva Kovačić ima više od 20 godina pravnog iskustva - uključujući iskustvo na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini. Bogato iskustvo stekla je na područjima pravne podrške poslovanju, projektima, portfelju intelektualnog vlasništva, tržišnog natjecanja, compliance, upravljačke strukture te u vođenju i razvijanju pravnog tima. Na novu funkciju direktorice Pravnih poslova dolazi iz britanske farmaceutske multinacionalne kompanije GlaxoSmithKlinea gdje je od 2005. godine obnašala, između ostalog, i funkciju regionalne direktorice za srednju i jugoistočnu Europu te globalne direktorice za istraživanje i razvoj.

Također se Belupu pridružila Andreja Dorušak, dipl. psiholog u funkciji direktorice Upravljanja ljudskih potencijala. Novu dužnost preuzima nakon četiri godine rada u Styria grupi u upravljanju i koordinaciji ljudskih potencijala – predlaganju poboljšanja HR procesa, sudjelovanje u razvoju i implementaciji HR praksi, pružanje podrške managerima u HR praksama. Prije Styrie 10 godina provela je u IT sektoru na funkciji HR managera. Uz to, kolegica Dorušak ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju projektima od njihovog pokretanja (planiranja) do implementacije.

Dosadašnja dugogodišnja direktorica Pravnih i zajedničkih poslova gospođa Irena Barišić odlazi iz Belupa.

Kolegicama želimo dobrodošlicu u Belupo i uspjeh radu.