Donacije i sponzorstva

Božićna bajka sa 16.000 lampica i - Alejom uzdisaja

17.12.2018.

natrag

Treće izdanje Božićne bajke održava se od 14. do 31. prosinca, 2018. godine u Koprivnici. Koprivnička božićna bajka, koja se u protekla dva izdanja pokazala kao pun pogodak, iz godine u godinu  ima sve veći broj posjetitelja, ali i partnera te svih onih koji nude svoje sadržaje i proizvode, a ovo božićno vrijeme u Koprivnici čine posebnim. Grad je osvijetljen s više od 16.000 lampica te mnogo novih dekoracija.

Glavnina programa i aktivnosti odvija se na Zrinskom trgu: tamo je uz klizalište i glavna pozornica, dok su u gradskom parku, gdje je manifestacija održavana unazad dvije godine, ostala kupola gdje se sa svojim nastupima i proizvodima predstavljaju različite Udruge s područja grada Koprivnice te održavaju nastupi koprivničkih dječjih vrtića. Gradski paviljon i ove je godine rezervirao Djed Mraz za svoju Kuću tik do kojeg su se smjestile jaslice te posebno uređena Aleja uzdisaja, gdje mogu prošetati najmlađi, ali i oni stariji koji žele dašak romantike u ovo blagdansko vrijeme. Obrtnička škola izradila je jaslice koje su postavljene u kućici u parku.

Belupo svome gradu i ove zime daruje klizalište

Belupo  je i ove zime  svojim sugrađanima darovao klizalište koje je otvoreno 14. prosinca u 18 sati na Zrinskom trgu, u sklopu otvorenja Koprivničke bajke, nastup Male sportske škole i Dječjeg zbora Tratinčica.

Ove godine klizalište je veliko iznenađenje, jer je poprimilo drugačiju dimenziju kao i sama Koprivnička bajka. Novog, većeg, atraktivnijeg izgleda, klizalište je sa svojim „zavojitim dodacima" razveselilo mnoštvo mališana koji su ga i prethodnih 15 godina u najvećoj mjeri koristili.

S takvim predivnim otvorenjem klizališta koje su uveličali polaznici „Male sportske škole", vjerujemo da će do kraja siječnja iduće godine na novom ledu uživati više od 15 tisuća posjetitelja. Naravno, vrhunac otvorenja klizališta bio je prekrasan vatromet, a isto tako i koncert Nine Badrić koji je oduševio sve prisutne na otvorenju Koprivničke božićne bajke.

Nakon dolaska Djeda Mraza na koprivnički Zrinski trg, uslijedilo je darivanje malih posjetitelja simpatičnim poklonima od Djedovih pomagača te nastup Dječjeg zbora Tratinčica.

Sada već tradicionalnim puštanjem lampiona novčanim se prilozima pomoglo radu Udruge za razumijevanje ADHD-a, ADD-a i drugih poremećaja „MOJA".

 Koprivnička božićna bajka koja se u protekla dva izdanja pokazala kao pun pogodak, iz godine u godinu ima sve veći broj  posjetitelja, ali i partnera, i svih onih koji nude svoje sadržaje i proizvode i ovo božićno vrijeme u Koprivnici čine posebnim. Grad je osvijetljen s više od 16.000 lampica te mnogo novih dekoracija.

Glavna tema ovogodišnjeg sajma je kopriva, tj. proizvodi i suveniri s koprivom. Uz Gradski park postavljene su posebno ukrašene kućice u kojima se posjetiteljima nude unikatni suveniri i božićni ukrasi te bogata gastronomska ponuda karakteristična za podravski kraj. Pivnica Kraluš ima vanjski objekt za koji je pripremila prigodnu i autentičnu ponudu: od kobasica u tijestu od koprive, preko gremknedli s Podravkinim pekmezom od šljiva i Lino Ladom Gold. Posjetitelji imaju priliku kušati i neka druga jela od koprive. Lino i Kviki razveselili su naravno one najmlađe.

I ove godine, Koprivnička bajka završit će dočekom Nove godine koji će i ovog puta biti organiziran na glavnom gradskom trgu, a posjetitelje će u novogodišnju noć uvesti glazbeni sastav Gazde.