Donacije i sponzorstva

Belupo opremio vozilo Zavoda za hitnu medicinu

15.05.2017.

natrag

Belupo je osigurao iznos od 255.000,00 kuna za ugradnju defibrilatora, respiratora i aspiratora u vozilo Hitne pomoći koje će koristiti Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Njegova ukupna vrijednost je 610.000,00 kuna, a sudjelovanje Belupa u toj i drugim donacijama te vrste nikada nije niti će biti upitno, naglasio je predsjednik Uprave Belupa i član Uprave Podravke Hrvoje Kolarić, mr.pharm, MBA. Ne zaboravljamo sredinu iz koje smo potekli, u kojoj živimo i radimo. Prije mjesec dana smo donirali vrijednu artroskopsku medicinsku opremu odjelu ortopedije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, ovu godinu započinjemo također donacijom i sretni smo što smo mogli sudjelovati u njoj – rekao je Kolarić i naglasio kako je uvjeren da i ova i sve buduće donacije odlaze u stručne ruke te da će služiti za opće dobro građanima. 
 
U donaciju su se uključili i Državna uprava za zaštitu i spašavanje koja je za unutrašnje i vanjsko opremanje vozila osigurala 105.000,00 kuna te gradska uprava koja je za kupnju vozila izdvojila 248 tisuća kuna. Gradonačelnica Vesna Želježnjak je predala ključeve vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Mladenu Vuljaku te se zahvalila donatorima: Ovo je najopremljenije vozilo kojim će bolnica raspolagat i vjerujem da će odlično služiti svrsi za koju je namijenjeno.
Vuljak je vozilo opisao kao šok sobu na kotačima i zahvalio donatorima u ime pacijenata i djelatnika Zavoda. Sada smo među malobrojnim zavodima u Hrvatskoj koji imaju vozilo sa pogonom 4X4, što je iznimno važno zbog terena koje „pokrivamo“, te sa ugrađenim respiratorom, aspiratorom, defibrilatorom i opremom za mobilizaciju osoba sa prijelomima kostiju.
DUZS donira u skladu sa mogućnostima i nastoji da ta pomoć bude poticajna, kazao je ravnatelj te ustanove Jadran Perinić i naglasio kako je najvažnije da sustav skrbi o građanima bude što učinkovitiji: Zavod za hitnu medicinu redovito surađuje sa Centrom 112 i drugim ustanovama koje brinu o sigurnosti građana i zato je vrlo važno da bude što bolje opremljen. Drago mi je da su gospodarski i drugi subjekti u ovoj sredini spremni novčano pomagati sustav za brigu o sigurnosti stanovništva.
Župan Darko Koren je naglasio da ova donacija diže skrb o zdravlju stanovnika Koprivničko-križevačke županije na razinu koja je vrlo rijetka u Hrvatskoj.