Hrvoje Kolarić

Predsjednik Uprave Belupa i član Uprave Podravke

Predsjednik Uprave Belupa i član Uprave Podravke

Iz poslovne karijere predsjednika Uprave Belupa i člana Uprave Podravke Hrvoja Kolarića, magistra farmacije i magistra poslovnog upravljanja (MBA, IEDC) izdvaja se prestižno mjesto direktora BMS Pharmaceuticalsa, niše proizvoda i razvoja poslova.

Radio je i na mjestu direktora PharmaSwiss d.o.o. Hrvatska te direktora Farmaceutike. Vodio je i poslovne procese vezane uz suradnju s Belupom u proizvodnji kardiološke palete proizvoda.

U svojoj ranijoj karijeri mr. Kolarić je bio i menadžer Odjela poslova farmaceutike – Bristol – Mayers Squibbovog predstavničkog ureda za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, potom menadžer za alergološke i respiratorne proizvode Schering Ploughovog predstavništva u Hrvatskoj.

Na mjesto člana Uprave Belupa, zaduženog za marketing, prodaju te međunarodna tržišta imenovan je u svibnju 2005. te na novi mandat ponovno u svibnju 2010. godine. 2012. imenovan je predsjednikom Uprave Belupa. Iste je godine, krajem prosinca imenovan članom Uprave grupe Podravka. 

Aktivno je sudjelovao na brojnim edukacijama za usvajanje prodajnih i pregovaračkih vještina, treninzima za prvu liniju menadžmenta, učinkovitost prodaje, osposobljavanje u pitanjima financija itd.