Prijava za zdravstvene djelatnike

Unesite vaše korisničke podatke da bi vidjeli dokument. Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku, molimo obratite se na public.relations@belupo.hr.

   


Prijavi me

Ususret svečanom otvorenju Belupovih tvornica budućnosti

22.03.2017

Predsjednici uprava  Podravke i Belupa – Marin Pucar i Hrvoje Kolarić obišli su danas, 22. ožujka, uoči svečanog otvorenja planiranog za svibanj, pogone novih tvornica krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova Belupa.

Projekt gradnje i opremanja tvornica traje pune 4 godine, izvijestio je predsjednika Podravkine Uprave Tomislav Đuranek, direktor Belupove tvornice u izgradnji.  Tijekom 2014. i 2015. godine obavljale su se sve pripremne radnje, od konceptualnog dizajna, aplikacije za dozvolu planiranja, dobivanja dozvole za izgradnju pa sve do finalizacije glavnog projekta i početka gradnje u srpnju 2015. U prosincu prošle godine završen je jedan od najznačajnijih „milestonea”, odnosno ključnih točaka projekta – dobivena je  uporabna dozvola.

Nove su tvornice opremljene najnovijom tehnologijom, koja će donijeti veću konkurentnost Belupovim proizvodima, a postojeće će proizvodne kapacitete povećati 1,5 puta. U godinama koje dolaze njihovi će kapaciteti biti dostatni za rastuće potrebe širenja na nova tržišta i u nove proizvodne niše. U gradnju i opremanje  će do kraja 2017. godine biti uloženo više od 530 milijuna kuna i zaposlit će stotinjak zaposlenika visoke i srednje stručne spreme, i to iz područja farmacije, kemije te tehničkih struka.

Da su gradnja i opremanje Belupovih novih tvornica jedna od najvećih greenfield investicija u Republici Hrvatskoj, potvrdio je, po obilasku proizvodnih pogona, Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke. „Ova je investicija pružila mogućnost ulaganja u nove tehnologije koje će rezultirati proizvodnjom lijekova s dodanom vrijednošću i lijekova nove generacije“, kazao je predsjednik Podravkine Uprave, Marin Pucar.

„U svibnju počinje proizvodnja kozmetičkih preparata, tijekom razdoblja lipanj – rujan planiramo validiranje procesa i opreme, a u rujnu očekujemo dobivanje licence za proizvodnju i početak proizvodnje lijekova, najavio je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa.

Po obilasku proizvodnih pogona, dvojica su se predsjednika suglasila da uz najsuvremeniju tehnologiju i organizaciju procesa prema najnovijim GMP standardima, nove Belupove tvornice predstavljaju jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja u regiji.

 

Kontakti

Josipa Vargovića 4/3
48000 Koprivnica
Tel: (048) 659 011
Fax: (048) 624 992
E-mail: belupo@belupo.hr  


Tel.: (01) 24 81 201
E-mail: public.relations@belupo.hrSnježana Foschio-Bartol,
Direktorica
odnosa s javnošću


Andreja Pavičić,

Pomoćnica direktorice za odnose s javnošću