Prijava za zdravstvene djelatnike

Unesite vaše korisničke podatke da bi vidjeli dokument. Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku, molimo obratite se na public.relations@belupo.hr.

   


Prijavi me

U proteklih 5 godina temeljni kapital Belupa povećan za čak 425 milijuna kuna

20.02.2017

Usmjereni ka investicijama u proizvodnju

Odlukom članova Glavne Skupštine temeljni kapital Belupa d.d. povećat će se za 100 milijuna kuna, sa sadašnjih 479 milijuna kuna na čak 579 milijuna kuna.

Temeljni kapital Belupa povećava se unosom prava  na potraživanja  koja, kao jedini dioničar Podravka d.d.  ima po osnovi raspoređene, a neisplaćene dobiti u iznosu od 100 milijuna kuna. „Značajnim povećanjem temeljnog kapitala farmaceutske divizije potvrđujemo važnost ovog dijela naše Grupe“, kazao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Glavne Skupštine Belupa.

U proteklih je pet godina temeljni kapital Belupa povećan za više od 425 milijuna kuna, sa 154 milijuna kuna koliko je iznosio 2012. na 579 milijuna kuna koliko iznosi danas, kroz reinvestiranje tekuće dobiti i dokapitalizaciju, uplatom novca, unosom stvari odnosno zemljišta za gradnju dvije nove tvornice lijekova te pretvaranjem potraživanja za neisplaćenu dobit.

„Ove impresivne brojke potvrđuju našu usmjerenost ka budućnosti te ostvarenju rezultata za sve dionike – od dioničara, preko zaposlenika do zajednice u kojoj živimo i radimo. Podravka Grupa je među najvećim investitorima u nove proizvodne kapacitete u Hrvatskoj. U proteklih smo pet godina u nova proizvodna postrojenja investirali 1,5 milijardi kuna, od čega na gradnju dviju novih tvornica lijekova više od 500 milijuna kuna, kazao je predsjednik Glavne skupštine Belupa Zvonimir Mršić.

Podsjetimo, tvornice su dobile uporabnu dozvolu, predstoji dobivanje proizvodne dozvole te zapošljavanje stotinjak zaposlenika visoke i srednje stručne spreme i to iz područja farmacije, kemije te tehničkih struka.

„Početak novih proizvodnih procesa koje očekujemo sredinom godine, značajno će utjecati na rast bruto nacionalnog proizvoda, povećanje izvoza te poboljšati opću percepciju domaće industrije i gospodarstva, zaključio je Zvonimir Mršić.
 

 

Kontakti

Josipa Vargovića 4/3
48000 Koprivnica
Tel: (048) 659 011
Fax: (048) 624 992
E-mail: belupo@belupo.hr  


Tel.: (01) 24 81 201
E-mail: public.relations@belupo.hrSnježana Foschio-Bartol,
Direktorica
odnosa s javnošću


Andreja Pavičić,

Pomoćnica direktorice za odnose s javnošću