Prijava za zdravstvene djelatnike

Unesite vaše korisničke podatke da bi vidjeli dokument. Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku, molimo obratite se na public.relations@belupo.hr.

   


Prijavi me

Belupove tvornice budućnosti dobile uporabnu dozvolu

11.01.2017

Iznimnim naporom svih izvođača, ogromnim angažmanom Belupovaca te kolega iz Podravke u svojstvu stručnog nadzora, Belupo je, sukladno dogovorenom terminskom planu, uspio provesti tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu za dvije nove tvornice krutih, polukrutih te tekućih oblika lijekova. Grad Koprivnica izdao je 23. prosinca 2016. godine uporabnu dozvolu koja je 29. prosinca postala izvršna i pravomoćna.


Iz novih će proizvodnih pogona, planirano je, sredinom 2017., nakon dobivanja proizvodne dozvole, prva pakiranja lijekova krenuti na hrvatsko, ali i 16 europskih tržišta. Gradnja dviju Belupovih tvornica, u koju je uloženo više od 500 milijuna kuna, trenutno je najveća greenfield investicija u Hrvatskoj. Nove Belupove tvornice budućnosti, kako ih mi u kompaniji nazivamo, bit ce opremljene najnovijom tehnologijom, koja ce donijeti vecu konkurentnost u farmaceutskoj proizvodnji, a postojece ce proizvodne kapacitete povecati 1,5 puta. Zaposlit ce stotinjak zaposlenika visoke i srednje strucne spreme i to iz područja farmacije, kemije te tehnickih struka. U godinama koje dolaze njihovi ce kapaciteti biti dostatni za rastuce potrebe širenja na nova tržišta i u nove proizvodne niše.
Tehnicki pregled započeo je 15. prosinca 2016., a o veličini investicije govori i činjenica da je trajao punih pet radnih dana tijekom kojih je šezdesetak sudionika  potvrdilo da još nisu sudjelovali u ovako opsežnom tehničkom pregledu. Rezultat toga je opsežan zapisnik u kojem nije naveden niti jedan nedostatak koji bi valjalo ispraviti.

 

Kontakti

Josipa Vargovića 4/3
48000 Koprivnica
Tel: (048) 659 011
Fax: (048) 624 992
E-mail: belupo@belupo.hr  


Tel.: (01) 24 81 201
E-mail: public.relations@belupo.hrSnježana Foschio-Bartol,
Direktorica
odnosa s javnošću


Andreja Pavičić,

Pomoćnica direktorice za odnose s javnošću