Mediji

Proglašene dobitnice nagrade za tajnicu godine i uručena Nagrada za životno djelo

08.11.2021.

natrag

U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb 6. su studenog proglašene najbolje hrvatske tajnice

Belupovka Dubravka Tenšek je tajnica godine

 

  

 

 

  • Dubravka Tenšek u koncernu Grupe Podravka radi 32 godine, a od toga na poziciji tajnice u Uredu Uprave Belupa puna 2 desetljeća
  • Godine su to u kojima je postala i ostala draga, ugodna, srdačna, susretljiva, uvijek raspoložena, odana kompaniji i suradnicima s kojima radi
  • Ona je i vrijedna, odgovorna - velika prava Belupovka. Uvijek na raspolaganju. Suzdržana. Odmjerena. Osoba u pozadini na koju se može računati. Samozatajna i skromna. Naša Dubravka.

 

U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb 6. su studenog proglašene najbolje hrvatske tajnice. Jedna od dobitnica ove prestižne nagrade struke je i naša Dubravka Tenšek, koja u koncernu Grupe Podravka radi 32 godine, a od toga na poziciji tajnice u Uredu Uprave Belupa puna 2 desetljeća. Godine su to u kojima je postala i ostala draga, ugodna, srdačna, susretljiva, uvijek raspoložena, odana kompaniji i suradnicima s kojima radi. Ona je i vrijedna, odgovorna - velika prava Belupovka. Uvijek na raspolaganju. Suzdržana. Odmjerena. Osoba u pozadini na koju se može računati. Samozatajna i skromna. Naša Dubravka, koja je i na vijest o izboru i objavi reagirala ponizno i skromno, rekavši „Kraj svih ovih divnih mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi, tko je i zašto izdvojio baš mene?“

 

Mi dodajemo da se ove vrijednosti ne usvajaju na osmosatnoj radionici. One se ne dobivaju pukom primjenom  propisa i pravilnika. One se grade, odgajaju i preispituju svaki dan iznova. U njih je utkano povjerenje i zadovoljstvo, gotovo neraskidivom vezom. I zato, ljudi poput naše Dubravke, ostaju uz vas bez obzira na probleme, na padove i uspone na kalvarije i katastrofe. Zato je bitno da ih kompanija prepoznaje, cijeni i ističe. Naša je Dubravka  vječna tiha „pozadinska“ snaga, koja samozatajno čuva sve vrijednosti velikog sustava. Hvala joj na tome.

 

Podsjetimo, Hrvatska poslovna tajnica - HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine - godišnja nagrada EA - u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. Zbog raznolikosti posla na radnom mjestu poslovna tajnica nagrada EA za najbolje hrvatske tajnice dodjeljuje se u pet kategorija, a sve su jednako vrijedne te dobitnica/k može biti jedna osoba samo jednom u životu. Dodjeljuje se i nagrada za životno djelo osobama koje 30 i više godina obavljaju posao tajnice/ka.

 

U proteklih 26 godina 128 dama i dva gospodina primile/li su godišnju nagradu EA za najbolju hrvatsku tajnicu/ka; 8 dama je dobilo priznaje za životno djelo jer su duže od 30 godina radile kao poslovne tajnice, čak i u istoj firmi (jedna čak i s istim direktorom) i jedna dama dobila je posebno priznanje jer je, u srednjoj životnoj dobi, bila najbolja studentica u generaciji s prosjekom 5,0. na smjeru studija Poslovni tajnik/ca.

 

Ovogodišnje dobitnice (abecednim redom) u različitim kategorijama, ravnopravno dijele godišnju nagradu EA 2021.

 

SANJA ČUKMAN završila je Fakultet organizacije i informatike. Radi kao voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica. Od stranih jezika poznaje engleski te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja.

 

NADA KOKŠA završila je studij na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao tajnica predsjednice Uprave Narodnih novina d.d.. Od stranih jezika govori engleski, te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja.

 

MIRJANA KOŽIĆ je nakon završenog četverogodišnjeg školovanja za zanimanje komercijalist počela stjecati iskustvo na radnom mjestu tajnice u tvrtki Proding d.o.o., koja se bavi zastupanjem, inženjeringom i trgovinom. Većina radnog iskustva odnosila se na kontakte s poslovnim partnerima, vođenje ulazne i izlazne pošte, analizu ponuda, izradu troškovnika, vođenje evidencija radnika i izradu radnih lista, izradu računa, pripremu dokumentacije za sastanke, izradu putnih nalog te poslove vezane uz računovodstvo. Stručno usavršavanje za poslovne tajnice završila je 1999. g. jer je oduvijek voljela posao tajnice, a stručno usavršavanje za obavljanje knjigovodstvenih i računovodstvenih poslova gđa Kožić završila je 2002. godine. Od listopada 2017. radi u HEP ELEKTRA d.o.o., na radnom mjestu tajnice direktora.

 

BRANKA MIOČEVIĆ KOVAČEVIĆ završila je XVI Gimnaziju u Zagrebu, sada je izvanredna je studentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao voditeljica ureda od 2015.g. u firmi MICRO-LINK d.o.o. Od stranih jezika izvrsno poznaje engleski i njemački te pasivno talijanski. Stalno se usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja i područja financija. Osposobljena je za službenika za zaštitu osobnih podataka te provođenje mjera sprečavanja pranja novca i financijskog terorizma.

 

DUBRAVKA TENŠEK u koncernu Grupe Podravka radi 32 godine, a od toga kao tajnica u uredu Uprave Belupa punih 20 godina. Za gđu Tenšek posao tajnice ima svakodnevne izazove pa srednjoškolsko zanimanje nadopunjava permanentnim cjeloživotnim obrazovanjem na seminarima iz područja: komunikacijske i prezentacijske vještine; poslovni bonton i protokol; poslovno dopisivanje; vremenski menadžment; organizacija i vođenje događaja i dr. Pokazuje iznimne organizacijske sposobnosti u upravljanju uredskim poslovanjem. Nagradu „Danica“ u Grupi Podravka dobila je 2017. godine.