Mediji

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Podravku

14.12.2017.

natrag

U okviru svog radnog boravka u Koprivnici, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu, 13. prosinca posjetila je Podravku, gdje ju je ugostila Uprava Podravke.

"Podravka je perjanica naše prehrambene industrije. Ona je u nama koji smo neko vrijeme proveli u inozemstvu prizivala sjećanja na dom. Sa svoje strane, u okviru gospodarske diplomacije koju provodim u sklopu državnih posjeta, gospodarskih foruma, nastavit ću raditi na promociji proizvoda tvrtke. To ću činiti u bliskoj suradnji s Upravom Podravke", izjavila je ovom prigodom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 
Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar zahvalio je predsjednici na posjetu, baš u trenutku kada Podravka obilježava veliki jubilej, 70 godina poslovanja. Posebno je naglasio kontinuiranu podršku predsjednice Podravkinim izvoznim planovima i izlasku na strana tržišta. 
„Zahvalni smo predsjednici za vrata koja nam otvara, nedavno u Rusiji, a imali smo i uspješan posjet Kataru gdje smo sklopili prve ugovore. To je put kojim želimo ići zajedno s predsjednicom. Za iduću godinu iskazali smo ambiciju da pokušamo otvoriti nova tržišta i neke nove kontinente.“ – istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke. 
Dodao je kako je Podravki jedan od prioriteta povećati udio domaće komponente u proizvodima te u idućih pet godina s domaćim poljoprivrednim gospodarstvima i braniteljima povećati domaću sirovinsku komponentu.