Mediji

Belupovo 12. mjerenje zdravlja u Koprivnici

21.04.2018.

natrag

Belupovo mjerenje zdravlja pod motom Budi više od zdravlja, budi Belupo, već dvanaestu godinu zaredom, održano je u subotu, 21. travnja na glavnom koprivničkom trgu. Tijekom 3 sata akciji je pristupilo osamstotinjak posjetitelja.

Belupo je ove godine proširio opseg pretraga u ordinacijama pa je, uz mjerenje krvnog i očnog tlaka, razinu šećera i masnoća u krvi te procjenu rizika od osteoporoze, prvi put provedeno testiranje na hepatitis C. U Belupovoj se ljekarni mjerila brzina protoka zraka kroz dišne puteve i opskrba tkiva kisikom ili pulsna oksimetrija. Na ovom se mjerenju zdravlja naš Zdravljak prvi put udružio s nutricionističkim savjetovalištem. Osim Podravkinih promotora koji su pripremali ukusne i zdrave obroke, Belupove i Podravkine nutricionistkinje su prema indeksu tjelesne mase (BMI) posjetitelja dijelile savjete i upute o pravilnoj prehrani. 

Kako napreduje proizvodnja u Belupovim tvornicama krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova saznali smo od Hrvoja Kolarića, predsjednika Uprave Belupa. „Od početka milenija do danas u gradnju proizvodnih kapaciteta i njihovih popratnih sadržaja uložili smo više od milijardu kuna, što nas svrstava među najveće hrvatske investitore. Učinili smo mnogo, činit ćemo još i više. Razvijat ćemo nove proizvode, otvarati nova tržišta, zapošljavati nove mlade ljude. Najsuvremenija tehnologija koju imamo u svojim novim tvornicama donosi nam sigurnu budućnost“, istaknuo je predsjednik Uprave.

Za dobru zabavu tijekom mjerenja zdravlja pobrinuo se Scifidelity Orchestra, hrvatskoj javnosti poznat iz finala Supertalenta Nove TV.  Uz fenomenalnu svirku, nije nedostajalo ni plesa, a za to je zaslužna  plesna skupina JUMP koja već nekoliko godina sudjeluje u Belupovom mjerenju zdravlja. Pod budnim okom stručnog vodstva, iskusnih članova penjačkog kluba Elvis iz Koprivnice veliki je broj zainteresiranih sugrađana iskušao svoje penjačko iskustvo na umjetnoj stijeni visine 7 m.

Podravkina volonterska Udruga PULS u humanitarnoj akciji Za prvi PULS prikupljala je donacije za uređaje i opremu Odjela ginekologije Opće bolnice u Koprivnici.

Studenti Sveučilišta Sjever fotografijom su bilježili su mjerenja i zabavne aktivnosti tijekom događanja.

Belupo je zajedno sa svojim sugrađanima još jednom pokazao da postoji nešto više, a to je prijateljstvo, povjerenje, nesebično pomaganje i zajedništvo u očuvanju zdravlja svih nas.