Prijava za zdravstvene djelatnike

Unesite vaše korisničke podatke da bi vidjeli dokument. Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku, molimo obratite se na public.relations@belupo.hr.

   


Prijavi me

Belupovo mjerenje zdravlja u Koprivnici

29.04.2017

U subotu, 29. travnja, mjerenju zdravlja pod sloganom „Zdravlje se gradi srcem“ na glavnom koprivničkom trgu u 180 minuta, koliko je trajala Belupova javnozdravstvena akcija, pristupilo tristotinjak posjetitelja. Od svih ponuđenih mjerenja, najviše interesa pobudilo je mjerenje očnog tlaka, koji je izmjerilo čak 205 posjetitelja. To je pedesetak više u odnosu na prošlu godinu. Ove su godine otkrivena dva slučaja povišenog očnog tlaka. Uz mjerenje očnog tlaka u mini ordinaciji, posjetitelji su mogli izmjeriti razinu šećera i masnoća u krvi, izmjeriti krvni tlak, provjeriti status svoje kože i mjerenjem procijeniti rizik od osteoporoze. Mjerenju je pristupila većinom ženska populacija, životne dobi od 50 do 70 godina. Od čak devedesetak posjetitelja, tri četvrtine je dobro reguliranog krvnog tlaka. Što se tiče razine masnoća u krvi, otkriven je jedan slučaj s izrazito povišenim trigliceridima (6,17). U mini ordinaciji za procjenu rizika od osteoporoze otkriven je slučaj duboke osteoporoze (-2,9). Čak kod devet posjetitelja otkrivena je  izrazito povišena razina šećera u krvi (glikemija od 8-9 mmol/l).

Belupo je na središnjem gradskom trgu predstavio svoju novu tvornicu krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova. „Ključni razlog za početak ove greenfield investicije bilo je strateško planiranje proizvodnje, koje je u 2011. godini pokazalo da će Belupo, nastavi li s procijenjenim rastom poslovanja, do 2018. u potpunosti ispuniti svoje proizvodne kapacitete“, istaknuo je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa. 

Nova se tvornica najviše svidjela najmlađima, koji su imali prilike pokazati svoju vještinu u građenju tvornice velikim puzzlama. Najbrže vrijeme građenja postigle su dvije mlade Koprivničanke,  Domenika Božić i Paula Ferenčić, koje su osvojile mini puzzle tvornice, a nagrade im je uručio predsjednik Uprave Belupa.

 

Stand-up komičar Ivan Šarić nasmijavao je svojim humorom publiku, a nove plesne korake pokazala je plesna skupina Jump, koja je godinama vjerni pratitelj Belupovih događanja.

Da se zdravlje doista gradi srcem, pokazuje sve veći odaziv Koprivničanaca i Koprivničanki koji su iz godine u godinu zdraviji i svjesniji vrijednosti svoga zdravlja. 

 

 

Kontakti

Josipa Vargovića 4/3
48000 Koprivnica
Tel: (048) 659 011
Fax: (048) 624 992
E-mail: belupo@belupo.hr  


Tel.: (01) 24 81 201
E-mail: public.relations@belupo.hrSnježana Foschio-Bartol,
Direktorica
odnosa s javnošću


Andreja Pavičić,

Pomoćnica direktorice za odnose s javnošću