Prijava za zdravstvene djelatnike

Unesite vaše korisničke podatke da bi vidjeli dokument. Ukoliko nemate korisničko ime i lozinku, molimo obratite se na public.relations@belupo.hr.

   


Prijavi me

Belupu peta dodjela Certifikata Poslodavac Partner

Sav uspjeh, rast i razvoj Belupo ostvaruje zahvaljujući svojim lojalnim i marljivim zaposlenicima

Predsjednik Uprave Belupa Stanislav Biondić 25. je siječnja, peti put zaredom, primio kristalnu statuu i Certifikat Poslodavac Partner što ga najboljim poslodavcima u Hrvatskoj dodjeljuje Grupa Selectio. Priznanje o vrhunskim standardima kvalitete upravljanja ljudskim resursima uručio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke  Selecto d.o.o..
Certifikat Poslodavac-Partner pokrenula je Grupa Selectio s misijom senzibiliziranja šire javnosti o značenju upravljanja ljudskim resursima, unaprjeđivanja HR procesa, promoviranja HR odjela te prepoznavanja najbolje organizacije u javnosti i isticanja onih koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima. Dodjeljuje se organizacijama koje zadovoljavaju standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat se dobiva na osnovi bodovanja kvalitete strategije, regrutiranja i selekcije, rada, motivacije i nagrađivanja, usavršavanja i razvoja te odnosa prema zaposlenicima.
Kompanije koje se odluče ući u projekt prolaze proces certifikacije u kojem tročlani certifikacijski tim ocjenjuje više od 40 procesa upravljanja ljudskim resursima u 5 područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Da bi dobili Certifikat, kompanije moraju ostvariti barem 75% svih mogućih bodova, ali i 70% mogućih bodova u pojedinom području.
Visoki standardi upravljanja ljudskim resursima
„Belupo je kompanija koja već 5 godina za redom potvrđuje izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Održavanje visokih standarda upravljanja ljudskim resursima, osobito u izazovnom okruženju, uspjeh je sam za sebe, no Belupo je u tom periodu pokazao rast i razvoj u svih pet ocjenjivanih područja. Praksa kojom se Belupo osobito ističe je angažiranje ne samo menadžmenta već i samih zaposlenika u kreiranju razvojnih programa i radnog okruženja planiranjem edukacija za ključne zaposlenike u Centru izvrsnosti i angažmanom samih zaposlenika u predlaganju poboljšanja radnih uvjeta“, izjavio je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio.
Belupo je u recertifikaciji za 2010. godinu ostvario izvrsnih 97% ukupnih mogućih bodova, i 100% bodova u čak dva područja: Regrutiranje i selekcija i Odnos prema zaposlenicima. Ovako visok rezultat postigli su zahvaljujući strateškom pristupu upravljanju ljudskim resursima, jasnim procedurama zapošljavanja koje osiguravaju jednake uvjete za sve kandidate, izgradnjom sustava u kom zaposlenici znaju što mogu očekivati, sustavnim pristupom razvoju zaposlenika i značajnim ulaganjima u tom području te redovitom komunikacijom sa zaposlenicima koju prate akcije kojima se unapređuje radno okruženje.

Prema riječima predsjednika Uprave Belupa Stanislava Biondića, Belupo je kompanija posvećena razvoju i edukacijama svakog zaposlenika. Od samih početaka našeg postojanja,  radimo na aktivnostima koje provjereno unapređuju radnu učinkovitost, a u većini područja koja su obuhvaćena certifikacijom, možemo vidjeti, ostvarili smo napredak, ali i konkurentsku prednost na tržištu.  Naime, da bi u današnje vrijeme bili bolji od drugih, bili prvi na tržištu, konkurentske prednosti možemo ostvariti jedino materijalnom imovinom, ali onom koju prije svega stvaraju ljudi. I mi u Belupu živimo te vrijednosti punih 40 godina. Upravo stoga danas svatko može relativno brzo dostići prednost konkurencije zasnovanoj na novim tehnologijama, strojevima i opremi i sl., no najteže je dostići prednost koja se zasniva na iznimnim sposobnostima zaposlenika, lojalnosti, učinkovitoj organizaciji ili kontinuiranim inovacijama. I zato s ponosom mogu kazati da sav uspjeh, rast i razvoj Belupo ostvaruje  zahvaljujući svojim lojalnim i marljivim zaposlenicima, kazao o je Stanislav Biondić, predsjednik Uprave Belupa.
Potvrda izvrsnosti
U Belupu smo oduvijek svjesni da je upravljanje ljudskim potencijalima najvažnija poluga za ostvarenje konkurentske prednosti. Znamo da su zaposlenici ključ uspjeha kompanije pa je to temelj za sve naše  prakse i  politiku upravljanja  ljudskim potencijalima. Taj hvale vrijedan, peti po redu Certifikat doživjeli smo kao potvrdu i poticaj da uspijevamo ostvariti partnerski odnos poslodavca i zaposlenika te da time imamo  konkurentsku prednost u nastojanju da se najboljim kadrovima nametnemo kao poslodavac izbora. Isto tako, dobili smo i objektivne, stručne preporuke u kojim se segmentima ovog složenog procesa možemo još unaprijediti. Od dobivanja certifikata kontinuirano smo nastavili raditi na unapređenju procesa upravljanja ljudskim resursima. Stoga je uključivanje u proces recertifikacije logična posljedica – želimo potvrditi da su naši procesi upravljanja ljudima i nadalje među najboljima te da su u skladu sa standardima izvrsnosti koje je sam projekt postavio.  S druge pak strane željeli smo opet dobiti objektivni pogled i sugestiju što i kako dalje, te kako biti još bolji. Drago nam je vidjeti da smo u većini područja koja su obuhvaćena certifikacijom ostvarili napredak, ali nam je  jednako drago što smo ponovno dobili  nove ideje i sugestije kako održati izvrsnost u području upravljanja ljudskim kapitalom kazala je Jasenka Maltarić-Dujnić, direktorica  Razvoja ljudskih potencija.

 

 

Kontakti

Josipa Vargovića 4/3
48000 Koprivnica
Tel: (048) 659 011
Fax: (048) 624 992
E-mail: belupo@belupo.hr  


Tel.: (01) 24 81 201
E-mail: public.relations@belupo.hrSnježana Foschio-Bartol,
Direktorica
odnosa s javnošću


Andreja Pavičić,

Pomoćnica direktorice za odnose s javnošću